Het kopen van een nieuw auto was in Nederland jarenlang de norm voor veel mensen. Nieuwe auto's zijn betrouwbaar, maar ook krijg je bij de aankoop van een nieuwe auto fabrieksgarantie en mag je rekenen op veel service en ondersteuning via de dealer. En natuurlijk rijdt je in een spiksplinternieuwe auto, die van alle gemakken is voorzien en die echt opvalt in het straatbeeld.
Maar hiermee zijn de grootste voordelen van een volledig nieuwe auto eigenlijk wel genoemd. Een voordelige occasion kopen bij een betrouwbare autodealer of een universele garage heeft namelijk meer pluspunten dan kiezen voor een volledig nieuwe auto. Wil je weten waarom het kopen van een occasion slimmer is dan nieuwkoop? En waar je op moet letten als je je gaat oriënteren op een betrouwbare en lekker rijdende occasion? Dan moet je snel verder lezen!

Waarom een voordelige occasion kopen echt een aanrader is!

De scherpe prijs van occasions, ofwel gebruikte auto's, is zonder twijfel het meest mooi van dit type auto's. Wanneer je in plaats van een occasion een nieuwe auto koopt, krijg je in de eerste gebruiksjaren van het voertuig te maken met relatief hoge afschrijvingskosten. Nieuw auto's nemen qua waarde in de eerste jaren van gebruik namelijk sterk af. Kies je voor een voordelige occasion kopen, dan heb je met de afschrijvingskosten niets van doen. Die zijn namelijk al geweest en daar betaal je dus niet onnodig voor. Ga je voor een occasion, kies dan in elk geval voor een auto die minimaal twee tot drie jaar oud is. Extra prettig is dat je dan in een auto rijdt die relatief nieuw is, maar qua prijs aantrekkelijk is!
Fijn aan een occasion kopen bij een betrouwbare garage is verder het gegeven dat je, afhankelijk van de voorwaarden en afspraken, vaak garantie kunt krijgen op je auto. Let hier dus op als je een occasion koopt. Mochten er kleine of grotere verborgen gebreken zijn en je hebt garantie afgedwongen, dan scheelt dit natuurlijk flink qua reparatiekosten.
Ten slotte is een echte meerwaarde van gebruikte auto's dat je veel keuze hebt als het gaat om automerken en automodellen. De tweedehands automarkt is een stuk groter dan het aanbod nieuwe auto's. Jouw perfecte occasion ga je hoe dan ook vinden als je je oriënteert bij een professionele garage of autodealer met een ruim aanbod.

Hoe koop je slim een occasion van topkwaliteit? Enkele belangrijke aandachtspunten!

Belangrijk bij het zoeken naar en kopen van een mooie occasion is om te gaan kijken bij een professionele autodealer met een goede reputatie. Laat je uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden. Vraag bij de dealer goed na wast de historie van de auto is. En verder kun je de prijs van je favoriete occasion vergelijken met soortgelijke auto's van hetzelfde merk en bouwjaar. Alvast veel plezierige kilometers toegewenst in je mooie occasion!

Delen