Occasions

OCCASIONS IN ALLE KLEUREN EN MATEN

Occasions zijn auto's die door eerdere eigenaren verkocht worden op autoverkoopplaatsen zoals Autobedrijf Timmer, online of via advertenties in automagazines of kranten. De markt met occasions is enorm en altijd aan verandering onderhevig. Veel te oude auto's eindigen op de sloop en de tweedehands markt vult zich met nieuwere modellen. Het aanschaffen van een tweedehands of derdehands auto is gemakkelijker geworden met de vele rapporten die er bij een auto kunnen worden geleverd. Onderhoudsboekjes en keuringsrapporten geven duidelijkheid over de geschiedenis van een auto en dat kan zeker helpen bij de verkoop of aankoop ervan. Een tweedehands auto kopen bij een erkende garage biedt altijd zekerheid met eventuele garanties. Dat is handig en creëert rust, want een auto aanschaffen blijft altijd een beetje spannend. Maar een occasion van een particulier kopen kan ook prima verlopen en een auto overschrijven is zo geregeld bij een overschrijvingspunt.

DE EERSTE INDRUKKEN

Het budget bepaalt de aankoop van de auto. Maar het is altijd verstandig om naar een aantal zaken te kijken, want ook een leek kan al het nodig aflezen aan een tweedehands auto. Hoe ziet een occasion eruit, wat is de eerste indruk? Zijn er zichtbare beschadigingen die als eerste opvallen? Hoe is het met de kwaliteit van de banden gesteld? Hoeveel kilometers staan er op de teller? Hoe is de staat van de bekleding? Ook is het verstandig om als leek ook even onder de motorkap te kijken. Soms is een motorblok alleen maar stoffig maar het kan zijn dat er oliesporen over het motorblok heenlopen. Een keuringsrapport zegt namelijk niet alles en met goed kijken kan er een hoop worden geconstateerd. Even de staat van een reservewiel controleren is ook niet verkeerd. Meestal is de reserveband door de jaren heen zacht geworden en dan is de band nutteloos wanneer het nodig is. Samen met de verkoper een proefritje maken is zeker aan te raden want dan is het gelijk duidelijk hoe de koppeling van de auto aanvoelt.

HELDERHEID BIJ AANKOOP

Occasions zijn voor veel mensen dé auto's om aan te schaffen, om er nog jaren plezier aan te beleven. De markt voor tweedehands auto’s is enorm en het loont zich de moeite om je opties te vergelijken. Online en in kranten, of op briefjes in supermarkten worden auto's voor de verkoop aangeboden. Heel wat auto's stonden vroeger gewoon langs de straat met een briefje te koop achter het raam. Die tijden zijn voorbij en de markt is helderder geworden en meer garanties kunnen er worden geboden zodat niemand een wrak van de weg koopt.

Delen